Utrechtse diabetici van Turkse komaf krijgen buddy

0
165

De Vrijwilligerscentrale Utrecht en de Diabetes Vereniging Nederland zijn in januari 2010 gestart met het nieuwe project Diabetes Duo’s.
In dit project worden vrijwilligers (maatjes) die zelf diabetes hebben gekoppeld aan een oudere bewoner (m/v) van Utrecht van Turkse komaf die ook diabetes heeft en op zoek is naar een maatje. De duo’s komen eens in de twee/drie weken samen. Zij wisselen met elkaar informatie uit over diabetes, tips over voeding (eventueel dieet) en bewegen. Ook kunnen de duo’s samen activiteiten in de buurt ondernemen, zoals een wandeling, bijeenkomst in een buurthuis of samen boodschappen doen.

De diabetesvereniging heeft meer van dit soort projecten, maar niet eerder voor Turkse diabetespatienten. De duo’s worden begeleid vanuit de Utrechtse Vrijwilligerscentrale.

Als vrijwilliger meedoen aan het Diabetes Duo project:

  • Zo leert  u een andere stadsbewoner kennen die u verder kan helpen met allerlei vragen
  • U bezoekt deze persoon eens in de twee/drie weken thuis of op een andere plek
  • U komt meer te weten over elkaars leven en elkaars gewoonten.
  • U heeft een vaste contactpersoon bij de Vrijwilligerscentrale waar u altijd bij terecht kunt als u vragen heeft.
  • Mannen worden gekoppeld aan een mannelijke deelnemer, vrouwen krijgen een vrouwelijke deelneemster.

Maatjes krijgen 4 trainingsonderdelen gegeven door de Diabetes Vereniging Utrecht en de VWC Utrecht.

Het project duurt een jaar. Duo’s  kunnen minimaal 6 maanden en maximaal 12 maanden deelnemen.

Extra informatie:

0 tot 2 uur per week
Sector: Welzijn
Activiteiten: Anders

Doe de Nationale Diabetes Erfelijkheidstest op www.diabetesfonds.nl.

Bron: VWC Utrecht

Vorig artikelMeer zekerheid over kans op herhaling
Volgend artikelEerste Kamer stelt landelijk koppeling EPD uit
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.