IGZ beveelt sluiting tandartspraktijk Duradent in Barendrecht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geeft vandaag de directie van tandartspraktijk Duradent in Barendrecht (voorheen Maximakliniek) opnieuw een bevel tot sluiten op grond van de Kwaliteitswet Zorginstellingen. De tandartspraktijk voldoet niet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg, waardoor ernstige risico’s ontstaan voor de kwaliteit van de geleverde zorg.

De inspectie bracht op 11 mei een onaangekondigd bezoek aan Duradent. De IGZ constateerde dat in de tandartspraktijk onbevoegd tandheelkundige handelingen werden verricht; een basisarts voerde tandheelkundige handelingen uit zonder dat hij daartoe bekwaam was. Dit is de tweede keer dat de IGZ deze man hierop op heterdaad heeft betrapt. Bovendien was de patient niet op de hoogte dat hij geen tandarts is.

Het bevel gaat in op 13 mei 2010 en is zeven dagen geldig. Zo nodig kan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het bevel na zeven dagen verlengen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen