Pijncentrum Medisch Spectrum Twente gaat patiënten sneller helpen

0
1112

Het pijncentrum houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van allerlei soorten pijn, bijvoorbeeld nekpijn, blijvende pijn na een operatie en pijn bij rughernia. Er is veel ervaring in behandeling van lage rug en/of beenpijn waarbij nieuwe technieken zoals behandeling van de tussenwervelschijf, kijkoperatie in de rug (epiduroscopie) tot neuromodulatie worden toegepast.

De polikliniek van het pijncentrum van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede kan garanderen dat alle patienten binnen één week door een anesthesioloog kunnen worden gezien. Sinds kort wordt de “pijnpoli” tijdens werkdagen namelijk continu bemenst door 2 anesthesiologen. Hierbij worden zij ondersteund door gespecialiseerde pijnverpleegkundigen. Dankzij deze bezetting kunnen patienten binnen een week nadat zij contact hebben opgenomen met de polikliniek, op afspraak komen. Gemiddeld genomen start de behandeling binnen 1-2 weken na de eerste afspraak.

De vijf anesthesiologen die werken op het Pijncentrum zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie officieel geregistreerd als Pijngeneeskundigen.

Waar nodig worden de klachten en behandeling van de patient besproken in een multidisciplinair team waaraan naast de anesthesioloog ook een revalidatiearts, een neuroloog, een psycholoog, een orthopeed en een neurochirurg deelnemen. Met behulp van deze multidisciplinaire aanpak kan de patient nog beter geholpen worden.

Patienten met pijn worden vaak verwezen door de huisarts of medisch specialist, omdat de oorzaak van de pijn niet weg te nemen is of onbekend is.

Als de verwijzer vindt dat spoed geboden is (bijvoorbeeld wegens kanker, ernstige aangezichtspijn of gordelroos) kan dat met één van de pijnartsen overlegd worden en kan men dezelfde dag terecht.

Anesthesioloog mevrouw Hanje is blij met de nieuwe opzet van de pijnpoli: “de patient kan nu sneller worden gezien en effectiever worden geholpen”.

Bron: MST