Sint Franciscus Gasthuis meest gastvrije ziekenhuis van Zuid-Holland

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft op donderdag 3 juni 2010 drie sterren ontvangen in de ‘Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2010’ voor zijn gastvrijheid. Met deze classificatie toont het ziekenhuis zijn hoge kwaliteit van eten en drinken, ambiance en aangeboden service voor patienten en bezoekers. Het Sint Franciscus Gasthuis is in deze Sterrengids het hoogst scorende ziekenhuis van Zuid-Holland en staat landelijk op een zesde positie.

Kernwaarde
Ineke van Zetten Manager Hotel & Services Sint Franciscus Gasthuis: ‘Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde en daar doen we veel voor’. Een waarde die vorm krijgt door een hoffelijke en gastvrije benadering van patienten en bezoekers. Het afgelopen jaar zijn verschillende projecten gerealiseerd die de gastvrijheid voor de patienten ten goede komt: elektrisch patientenvervoer vanaf de hoofdingang, kraamsuites met een huiselijke sfeer en meer comfort, een buffetwagen met maaltijdkeuze, gratis televisie op de verpleegafdelingen en meer aandacht voor de privacy van de patient bij de herinrichting van afdelingen.

Klantgerichtheidtraining
Het Sint Franciscus Gasthuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis en besteedt veel aandacht aan opleiding en bijscholing, ook als het gaat om klantgerichtheid en bejegening van de patient. Verschillende afdelingen hebben klantgerichtheidtrainingen gevolgd en gastvrijheid is een centraal thema in het ziekenhuisbeleid.

De Sterrengids

De Sterrengids is opgericht met als doel om transparantie te krijgen in de gastvrijheidszorg. Begin dit jaar hebben twee inspecteurs van ‘gastvrijheidszorg met sterren’ het Sint Franciscus Gasthuis bezocht, gesprekken gevoerd met onder andere de Clientenraad en een uitgebreide rondgang door het ziekenhuis gemaakt. Het is de tweede keer dat het ziekenhuis deelneemt aan dit onderdoek en in de Sterrengids staat.

Recente artikelen