Regio Twente komt op voor Parkinsonzorg

Array

Op 7 juli aanstaande organiseren de Parkinson Vereniging, Medisch Spectrum Twente, ZGT en MijnZorgnet een informatiebijeenkomst voor Parkinsonpatienten. De informatiebijeenkomst staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van de ziekte van Parkinson. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de Parkinsonzorg in de regio. De bijeenkomst vindt plaats in het Theaterhotel in Almelo, van 12.30 – 16.30 uur.

Regio Twente timmert goed aan de weg als het gaat om de zorg voor Parkinsonpatienten. In april van dit jaar werden in Medisch Spectrum Twente al 104 zorgverleners in de regio bijgeschoold over de ziekte van Parkinson. Alle Twentse zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson (zoals fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, Parkinsonverpleegkundigen, neurologen en revalidatieartsen) hebben zich verenigd in ParkinsonNet Twente. Doel van dit netwerk is dat de verschillende zorgverleners hun werkwijze beter op elkaar afstemmen en elkaar makkelijker op de hoogte kunnen houden van hun gezamenlijke patienten en van nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor kan de patient er op rekenen dat hij of zij door een therapeut die aangesloten is bij ParkinsonNet Twente altijd volgens de meest recente inzichten en protocollen behandeld zal worden.

Nieuw in ParkinsonNet Twente ten opzichte van vergelijkbare Parkinson netwerken elders in Nederland is dat ook de patienten zelf en hun directe omgeving een belangrijke rol krijgen in het coördineren van het zorgproces. De werkwijze hiervoor is ontwikkeld door MijnZorgNet, een organisatie die patientgerichte samenwerking in de gezondheidszorg faciliteert. “Een goed geïnformeerde patient telt voor twee”, aldus Bas Bloem, Parkinsonneuroloog in het UMC St. Radboud te Nijmegen en tevens directeur van MijnZorgnet. “Het is belangrijk dat je als patient goed geïnformeerd bij je arts komt. MijnZorgnet wil graag patienten ondersteunen bij het actief meebeslissen over hun eigen zorgproces. Daarnaast helpt MijnZorgnet zorgverleners om samen te werken rondom een patient, in een zogenaamd zorgnetwerk.”

Naast Bas Bloem spreken ook de neurologen Jeroen van Vugt (MST, Enschede) en Jaap Haas (ZGT, Almelo) tijdens de informatiebijeenkomst. Ook de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet zijn vertegenwoordigd. Aan het einde van het programma is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers.

Meer informatie over de bijeenkomst vindt u op www.mijnzorgnet.nl. Hier kunt u zich ook opgeven voor de bijeenkomst.

Bron: Medisch Spectrum Twente

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen