Goed voorbereid op vakantie!

Array

Op vakantie heb je naast je tandenborstel en zwemkleding waarschijnlijk ook medicijnen bij je, om kleine problemen snel en effectief op te lossen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je professionele medische hulp moet inschakelen. Dit kan in het buitenland nog wel eens voor problemen zorgen, als een Fransman, Italiaan, Spanjaard, Duitser of Engelsman je vragend aankijkt als je probeert uit te leggen dat je plots buikpijn hebt na het eten van een lokaal gerecht, of je kind klaagt over oorpijn.

Daarom heeft het Pijnstiller Infocentrum een handig medisch vakantiewoordenboek gemaakt. De belangrijkste aandoeningen en (kinder)ziektes staan erin, net als nuttige termen bij spoedgevallen, plus een overzicht van symptomen, geneesmiddelen en lichaamsdelen. Alles in vijf talen: Spaans, Frans, Italiaans, Engels en Duits.

Het medisch vakantiewoordenboek is te downloaden op www.pijnstillerinfocentrum.nl
Het Pijnstiller Infocentrum wenst je een heerlijke en onbezorgde vakantie en hoopt natuurlijk dat je het medisch vakantiewoordenboek niet nodig hebt!

Over het Pijnstiller Infocentrum

Het Pijnstiller Infocentrum (PI) verstrekt informatie over vrij verkrijgbare pijnstillers. Hiermee wil het PI de kennis over deze middelen bij Nederlandse consumenten bevorderen, en zo bijdragen aan verantwoord gebruik hiervan. Dit doet zij onder begeleiding van de Wetenschappelijke Adviesraad bestaande uit:
– Prof. dr. Wouter Zuurmond, hoogleraar anesthesiologie, Vrije Universiteit Amsterdam
– Dr. Emile Couturier, neuroloog, Medisch Centrum Boerhaave in Amsterdam
– Drs. Rogier Franken, apotheker in Heemstede
– Drs. Ruben van Coevorden, huisarts in Amsterdam

Kijk voor meer informatie over pijnstillers en het Pijnstiller Infocentrum op www.pijnstillerinfocentrum.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen