Trombose patienten nu eindelijk zorgeloos op vakantie

0
252

Voor mensen met suikerziekte bestaat al langere tijd de mogelijkheid om zelf hun bloedsuiker te meten. Voor de ca. 275.000 chronische trombose patienten bestaat deze mogelijkheid nu ook. In een druppeltje bloed uit een vingerprik kunnen mensen zelf hun bloedstollingswaarde meten. Deze waarde geven ze door aan de Nationale Trombose Dienst en op basis van deze waarde krijgen zij de juiste dosering van hun antistollingsmedicijnen door.

Drs. Rob Neeter, voorzitter van de Nationale Trombose Dienst: “Uit recent onderzoek is gebleken dat onze clienten een enorme vrijheid en betrokkenheid ervaren als ze zelf meten. Zaten ze voorheen om de 2-3 weken in de wachtkamer van een regionale trombosedienst om geprikt te worden, nu meten ze zelf op de plaats en tijd, die hen uitkomt. Mensen kunnen hierdoor gaan en staan, waar ze maar willen.”

De dienstverlening van de Nationale Trombose Dienst is helemaal een uitkomst in de vakantietijd. Door onder begeleiding-op-afstand zelf te meten kunnen mensen vertrouwd en veilig weg. Ze kunnen hun bloedstollingswaarde zelfs extra goed in de gaten houden en dat is bij andere temperaturen en andere eetgewoonten nog veel belangrijker dan normaal.

Neeter: “Voor het doorgeven van hun bloedstollingswaarde en het ontvangen van het doseringsadvies kunnen onze clienten alle beschikbare communicatiemiddelen gebruiken, zoals internet, e-mail, SMS, telefoon of fax. En voor vragen of overleg zijn wij 7 dagen, 24 uur bereikbaar.”

Met behulp van een beproefd protocol bewaakt en stuurt de Nationale Trombose Dienst samen met de client de antistollingsbehandeling. De combinatie van de eigen verantwoordelijkheid van de client, de ervaren vrijheid en de begeleiding-op-afstand verhogen zowel de kwaliteit van de zorg als de kwaliteit van leven.

Clienten kunnen direct en zonder wachtlijst beginnen met zelfzorg. De client volgt in de eigen tijd een training via de website van de Nationale Trombose Dienst. Als de client de training heeft afgerond komt er een verpleegkundige thuis langs om het meetapparaat uit te reiken en alles nogmaals goed door te nemen. Daarna is de client klaar voor zelfzorg.

Neeter: “Ik verwacht dat heel veel trombose patienten zelf zullen gaan meten. Mensen zien dat zij het eenvoudig, makkelijk en vertrouwd zelf kunnen doen in plaats van al die bezoeken aan de prikpost van de trombosedienst. Bij de Nationale Trombose Dienst kunnen ze direct aan de slag en zijn er geen barrières. En dan zal men ervaren hoe plezierig zelf meten is!”

Bron: denationaletrombosedienst.nl