‘Betere kwaliteit en veiligheid in de zorg: wat werkt?’

Afscheidsrede prof. Richard Grol (betrokkenheid bij Wetenschaps College Fysiotherapie- KNGF-NVMT)
Aan bod komen de volgende onderwerpen: patiëntveiligheid, taakverschuiving in de zorg, implementatie van richtlijnen, transparantie en ‘pay for quality’, geïntegreerde zorg voor chronisch zieken, versterking van de positie van de patiënt en motiveren van professionals voor kwaliteit en veiligheid. Ook wordt er teruggeblikt op het kwaliteitsbeleid van de afgelopen jaren: heeft dit tot een betere kwaliteit en veiligheid van de zorg geleid?
Sprekers
De conferentie biedt een interessant programma met nationale en internationale sprekers zoals: Sir Liam Donaldson (Chief Medical Officer UK), Ed Wagner (uitvinder van Chronic Care Model), nieuwe voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid André Knottnerus, innovator Bas Bloem, veiligheidsexpert Charles Vincent, minister Ab Klink, opleidingsdeskundigen Erik Heineman en Cees van der Vleuten en auteur Karin Spaink.
Afscheidsrede prof. Richard Grol – Kwaliteit van zorg.
Variaties op een complex thema. Als onderdeel van deze conferentie zal prof. Richard Grol, hoogleraar Kwaliteit van Zorg en directeur van IQ healthcare zijn afscheidsrede als hoogleraar houden en terugblikken op 30 jaar kwaliteitsontwikkeling.
Wij heten u alvast hartelijk welkom,
Richard Grol, directeur IQ healthcare Emile Lohman, voorzitter Raad van Bestuur UMC St Radboud
Inschrijven:
http://www.paogheyendael.nl/index.php?modulepath=/pages/paog/Cursussen+en+congress en/Detail+cursus&objid=1163

vrijdag 10 september 2010
Tijd16:15
Locatie Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Spreker de heer prof. dr. R.P.T.M. Grol

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen