Slotervaartziekenhuis komt met een Ramadanadvies 2010 voor diabeten

0
390

Op 11 augustus start de Ramadan, de negende maand van de Islamitische kalender waarin moslims gedurende de dag vasten. Vasten kan bij mensen met diabetes leiden tot acute complicaties en ernstige hypo’s. Mensen met diabetes krijgen daarom definitieve vrijstelling van de Ramadan.

Een actieve deelname aan de vastenmaand wordt sterk afgeraden. Als u toch graag wilt meedoen aan de Ramadan, raadt DVN u aan in overleg met de arts de glucoseverlagende medicatie aan te passen om de kans op hypo’s zo laag mogelijk te houden. Vraag dus altijd om medische begeleiding tijdens de ramadan.

Op de site van het Slotervaartziekenhuis kunt u een Ramadanadvies 2010
downloaden.

Vorig artikelPatiëntenvereniging Staar opgericht
Volgend artikelOnderzoekers ontdekken nieuwe behandelmogelijkheden tegen atherosclerose
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.