Interactieve televisie bestaat voor 70 Utrechtse patiënten

Array

Aveant is een grote Utrechtse zorgorganisatie, voortkomend uit Thuiszorg Stad Utrecht en een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen. Zeventig patienten van deze instelling hebben vrijwel dagelijks contact met een verpleegkundige via interactieve televisie ofwel in vakjargon via een screen-to-screen contact. De patienten ontvangen ook gewone wijkverpleging. Ze hebben veelal aandoeningen als diabetes, longziekten, oncologie en hart- en vaatziekten.

Via hun scherm hebben ze niet alleen contact met verpleegkundigen. Zij kunnen ook informatie over hun aandoening en zorg aanklikken en leuke spelletjes doen. Een mooi ontworpen website toont de mogelijkheden voor aanstaande klanten. Klik hier voor deze website. Aveant gebruikt voor haar interactieve televisie de softwarfe van PAL4, dat ook elders wordt gebruikt (klik hier voor uitvoerige informatie).

Al deze kennis deed Guus Schrijvers  op tijdens een bezoek aan de Aveant centrale, van waaruit de contacten met de 70 patienten lopen. Een enthousiaste Annemarie van Hout, leidinggevende van Aveant, toonde hem alle ins and outs. Zij en Schrijvers  zoeken thans een stagiair geneeskunde, gezondheidswetenschappen of vergelijkbare studies, die de ervaringen van die 70 patienten en van de professional beschrijft in een scriptie. Wilt u dat doen? Kent u, lezer, een enthousiaste en nieuwsgierige student? Stuur dan een mail naar prof.dr. Schrijvers  op [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen