Goed bereid kippenvlees veilig voor consumptie

0
206

Het RIVM ziet geen aanleiding om het eten van kippenvlees te ontraden dan wel kip uit de handel te nemen, ondanks het gegeven dat ESBL-producerende bacterien zijn aangetroffen bij rauw kippenvlees in winkels. Als de geldende keukenhygiene in acht wordt genomen kunnen vlees en eieren veilig gegeten worden.

Tijdens het slachten van dieren kunnen ESBL-producerende bacterien de buitenkant van het vlees besmetten. Het vlees moet door en door worden verhit, zodat alle bacterien dood gaan. Verder is het belangrijk om rauw kippenvlees en het daarvoor gebruikte keukengerei niet in aanraking te laten komen met andere etenswaren. Het vlees moet gekoeld bewaard worden. Dit vermindert de groei van bacterien.

Het RIVM zal een tweede deskundigenberaad bijeen roepen om de meest recente inzichten op het gebied van ESBL te bespreken. In het voorjaar vond het eerste deskundigenberaad over ESBL plaats.
Bron: RIVM

Vorig artikelBestraling uitstellen: overlevingskans lijkt toe te nemen
Volgend artikelPreferentiebeleid UVIT ondergraaft zorg opnieuw
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.