Huisartsen volgen scholing over reizigersadvisering mét praktijkondersteuners

Array

In Zwolle organiseert de NSPOH op 18 en 19 november 2010 de tweedaagse Basismodule reizigersadvisering. Gerenommeerde experts uit het werkveld reizigersadvisering geven huisartsen inzicht in de achtergronden van de belangrijkste infectieziekten op reis. Na het volgen van de basismodule kan registratie als reizigersgeneeskundig huisarts bij het LCR worden aangevraagd. Voor praktijkondersteuners en doktersassistenten biedt NSPOH een eendaagse module aan. Het dagdeel met praktische informatie over de organisatie van het reizigersspreekuur volgen de huisartsen en praktijkondersteuners en doktersassistenten samen.

Op verschillende plaatsen in het land
De basismodule reizigersadvisering, tweedaags voor huisartsen en eendaags voor praktijkondersteuners en doktersassistenten, bood het opleidingsinstituut al eerder ook op andere locaties aan, zoals in Amsterdam in april j.l.

Praktijkgericht
De basismodule gaat in op de achtergronden van de belangrijkste reizigersziekten en de bijbehorende preventieve maatregelen, bijvoorbeeld ziektes als malaria, dengue, gele koorts en hepatitiden. Tijdens de module wordt gebruik gemaakt van de LCR-protocollen. Tevens wordt aandacht geschonken aan de praktisch inrichting van het reizigersspreekuur. Deze basismodule valt voor een dagdeel samen met de basismodule voor de praktijkondersteuner.

Basismodule praktijkondersteuners
Deze module is gericht op de verschillende infectieziekten op reis, algemeen preventieve maatregelen en de hantering van de LCR protocollen. Het dagdeel over de praktische organisatie van het reizigersspreekuur volgen de praktijkondersteuners samen met de huisartsen. Dit biedt hen de unieke mogelijkheid om samen met hun werkgever in de schoolbank te zitten.

  • Klik hier voor informatie over de Basismodule reizigersadvisering voor praktijkondersteuners en doktersassistenten
  • Klik hier voor informatie over de Basismodule reizigersadvisering voor huisartsen.
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen