Boehringer Ingelheim stopt ontwikkeling flibanserine na conclusie FDA

Array

Boehringer Ingelheim kondigt vandaag aan de ontwikkeling van flibanserine, een molecuul dat is ontwikkeld door Boehringer Ingelheim als middel bij de behandeling van Hypoactive Sexual Desire Disorder (HSDD), niet voort te zetten. HSDD is een aandoening die wordt omschreven als een vermindering van seksueel verlangen met daarbij gevoelens van stress en/of problemen in de relationele sfeer. Boehringer Ingelheim blijft het belang van flibanserine en de ernst van de aandoening onderstrepen en zet de meest vergevorderde klinische onderzoeken dan ook voort om meer kennis ter beschikking te stellen aan de wetenschap.
Het besluit te stoppen met de ontwikkeling komt voort uit de reactie van de Food and Drug Administration (FDA), de complexe aard van de aandoening en de daaruit voortkomende omvang van verdere onderzoeken die nodig zijn om tot registratie te komen.

In juni dit jaar heeft een adviescommissie, de Reproductive Health Drugs Advisory Committee, de FDA geadviseerd over de registratieaanvraag van flibanserine. De commissie concludeerde dat om in aanmerking te komen voor registratie, verder onderzoek ter verbetering van de werking en het veiligheidsprofiel van flibanserine noodzakelijk is. In augustus deed de FDA in zijn Complete Response Letter uitspraak over de registratieaanvraag. Mede op basis hiervan heeft Boehringer Ingelheim besloten te stoppen met de verdere ontwikkeling.

“De beslissing niet door te gaan was niet gemakkelijk, dat blijkt ook uit het vergevorderde stadium waarin het onderzoek zich bevindt. De noodzaak HSDD beter te begrijpen en een oplossing te vinden, blijft. Wij hopen dat de wetenschappers en medici voortbouwen op de diepgaande kennis die door Boehringer Ingelheim is vergaard zodat er een oplossing komt voor vrouwen die lijden aan HSDD”, aldus Michael Sand, Director Clinical Research en Global Strategic Leader van flibanserine.

Bron: Boehringer Ingelheim

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen