Pijncentrum OLVG behaalt B-niveau

Array

Het Pijncentrum van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) te Amsterdam is onlangs officieel gekwalificeerd als een niveau B-centrum en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA). Deze vereniging regelt de certificering en registratie van pijnspecialisten in Nederland.

Jasper Kal, anesthesioloog-pijnspecialist: “Wij zien het als een uitdaging om de verdere ontwikkeling van de pijngeneeskunde te stimuleren. Daarbij werken we nauw samen met de andere pijnbehandelklinieken in de regio. Het doel is om patienten uit de regio Amsterdam zo snel mogelijk een passende behandeling voor hun chronische pijn te kunnen geven.”

De NVA hanteert sinds 2010 verschillende niveau’s bij de certificering van de pijnbehandelklinieken in Nederland: niveau A (de pijnbehandelkliniek), niveau B (de multidisciplinaire pijnbehandelkliniek) en niveau C (het multidisciplinaire pijnbehandel- en researchcentrum). Met deze certificering wil de vereniging de kwaliteit van de pijngeneeskunde beter waarborgen. Het streven is dat elk Nederlands ziekenhuis pijnbehandelingen moet aanbieden op niveau A. Een beperkt aantal centra biedt pijnbehandeling op niveau B en slechts enkele centra het hoogste niveau C. Deze indeling wordt door een kwaliteitssysteem met behulp van vijfjaarlijkse visitaties gewaarborgd.

Bron: OLVG

Recente artikelen