Voedsel en Waren Autoriteit: waarschuwing voor Miracle Mineral Solution (MMS)

Array

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) waarschuwt consumenten het product Miracle Mineral Solution (MMS) niet te gebruiken. Dit product wordt verkocht als voedingssupplement via verschillende websites op het internet. Bij de nVWA zijn geen vergiftigingsgevallen in Nederland bekend, in Canada en de VS wel.

Miracle Mineral Supplement is een product dat bestaat uit een 22 – 28% natriumchlorietoplossing, die verdund moet worden met citroenzuur of een ‘activator’ en vervolgens met water of een vruchtensap moet worden ingenomen. Er zijn verschillende producten en gebruiksaanwijzingen in omloop.

De veiligheid van het product is niet gegarandeerd, omdat het onduidelijk is hoeveel chloordioxide na verdunning gebruikers binnenkrijgen en de verkopers het gebruik voor langere tijd aanraden. Teveel chloordioxide kan verschijnselen als misselijkheid, overgeven en diarree veroorzaken.

Het is verboden om helende eigenschappen aan een levensmiddel toe te schrijven. MMS mag niet verkocht worden als geneesmiddel. Indien consumenten een geneesmiddel voor een ziekte willen hebben, raadt de nVWA aan de huisarts te raadplegen.

Maandag 11 oktober 2010 (20:30) besteed Tros Radar aandacht aan Miracle Mineral Solution.

Bron: VWA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen