Onderzoeksinstituut LaserLaB Amsterdam van start

Array

Openingssymposium ‘Lasers, Life and Biophotonics’
Op vrijdag 22 oktober aanstaande gaat het VU interdisciplinaire onderzoeksinstituut LaserLaB Amsterdam officieel open, tijdens het openingssymposium Lasers, Life and Biophotonics. LaserLaB Amsterdam doet baanbrekend onderzoek, gebaseerd op de wisselwerking van licht met materie.

Binnen LaserLaB Amsterdam werken bijna honderd onderzoekers van VU, UvA, AMC en VUmc nauw samen. Het onderzoek van LaserLaB Amsterdam richt zich op twee maatschappelijke thema’s: Leven en Energie. Het instituut gaat nieuwe optische technieken en instrumenten ontwikkelen en toepassen, om interactie tussen eiwitten, DNA, cellen en weefsel te bestuderen. Met de opgedane kennis worden nieuwe diagnostische en therapeutische toepassingen mogelijk. Daarnaast nemen de onderzoekers het proces van fotosynthese onder de loep, met als doel efficientere zonnecellen of biofuels te ontwikkelen.

Directeur van LaserLaB Amsterdam is professor dr. Johannes de Boer. Naast de Boer participeren de hoogleraren Wybren Jan Buma (UvA), Rienk van Grondelle (FEW), Ton van Leeuwen (AMC), Kjeld Eikema (FEW), Marloes Groot (FEW) en Gijs Wuite (FEW) als programmamanagers in het nieuwe onderzoeksinstituut.

Programma en locatie
Datum: vrijdag 22 oktober 2010, vanaf 16.00 uur
Locatie:     KNAW (Tinbergenzaal), Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29 te Amsterdam
Sprekers:    Lex Bouter (VU), Wim Stalman (VUmc), Henk van Vuren (FOM) ea.

De ochtend is gevuld met een wetenschappelijk programma van internationale sprekers.

Recente artikelen