Op 11 november wordt patiënt socratisch gemotiveerd

Array

Hoe kan de Nederlandse Gezondheidszorg adequaat inspelen op de grote toename van gedrag gerelateerde gezondheidsproblemen? Vilans organiseert in samenwerking met Menzis en de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ)  het Grote Chronisch Zieken Gedrag Debat over deze vraag op vrijdag 11 november.  Dr. Martin Appelo, psycholoog en auteur van Socratisch Motiveren, bespreekt drie typen veranderingsbereidheid en de consequenties daarvan voor de praktijk.

Meer weten over het debat en hoe u  u aanmeldt? Surf dan naar www.vilans.nl/czgedragdebat

Tot zover dit bericht. Op vrijdag 3 december komt dezelfde problematiek aan de orde  op het congres over Recente ontwikkelingen in zelfmanagement bij psychische problemen.Wilt u naar dit congres? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl en klik door op ‘ komende congressen’ .

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen