Basisset kwaliteitsindicatoren particuliere klinieken 2010

Particuliere klinieken die zich hebben laten registeren bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moeten ieder jaar hun kwaliteitsgegevens bij de inspectie aanleveren. Zij doen dit door antwoord te geven op de vragen in de basisset kwaliteitsindicatoren particuliere klinieken.

De basisset 2010 is – met enige vertraging – vanaf vandaag beschikbaar. De klinieken krijgen begin januari 2011 een brief met een inlogcode om de vragenlijst in te vullen. De aangeleverde informatie wordt door de inspectie geanalyseerd om een beeld te krijgen van de kwaliteit van zorg. Klinieken waar de meeste risico’s lijken te zijn worden bezocht door de inspecteur. In het najaar van 2011 verschijnt het rapport met de resultaten van het onderzoek.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen