Martini Ziekenhuis organiseert Beurs Zwanger & Gezin

0
268

Het Martini Ziekenhuis nodigt zwangeren en jonge gezinnen uit om op zaterdag 6 november naar de Beurs Zwanger & Gezin te komen. De beurs is de afsluiting van de Week van de Gastvrijheid die het ziekenhuis onder de noemer Welkom/Wel Thuis organiseert. Tijdens de beurs kan iedereen een kijkje nemen op de afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde. Kinderen kunnen met hun ‘zieke’ knuffel of pop terecht in het poppenziekenhuis dat wordt gerund door co-assistenten.

In de centrale hal van het ziekenhuis staan tientallen stands van bedrijven en organisaties die iets te maken hebben met zwangerschap, bevalling, opvoeding, kraamzorg, kinderopvang en lifestyle. Voor kinderen zijn er activiteiten in het kindertheater en draait de speelfilm De avonturen van Mart & Tini in de minibioscoop. Natuurlijk zijn de (aanstaande) vaders niet vergeten: vrijwilligers van de ING hebben een papahoek ingericht. Daarnaast is er een expositie van kinderkunst, gemaakt onder leiding van kunstenaar Jasper Oostland en exposeert kunstenaar Peter Riteco met houten beelden van zwangere vrouwen.

Meet & greet
Tijdens de Beurs is op de afdelingen een meet & greet met de kinderarts, KNO-arts, gynaecoloog en verloskundige georganiseerd. Gasten kunnen deze specialisten in informele sfeer ontmoeten en vragen stellen. Met de Beurs Zwanger & Gezin wil het ziekenhuis de doelgroep zwangeren en jonge ouders bereiken. Jaarlijks worden ruim tweeduizend kinderen geboren in het Martini Ziekenhuis. Als later een reden is om weer naar het ziekenhuis te gaan, kiezen ouders weer voor het Martini Ziekenhuis. De beurs opent om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Bron: Martini Ziekenhuis