Caire: Care is in the Air; marktplaats voor mantelzorg

Anyplace, anytime, anywere
Caire is het sociale online netwerk van de toekomst als het gaat om mantelzorg en de patient! Met Caire organiseer je zelf de hulp die jij nodig hebt. Het wordt de marktplaats in de zorg voor zowel patient, mantelzorger als vrijwilliger.
Iedereen wil wel eens wat voor een ander doen. Maar je weet niet altijd dat er om je heen iemand met een zorgvraag is! Andersom vinden mensen het moeilijk om steeds dezelfde personen een hulpvraag te stellen. Steeds weer die buurvrouw vragen om je boodschappen te halen? Dat kan eenvoudiger en met minder drempels. Caire koppelt hulpvragers aan aanbieders.

Overal en altijd beschikbaar!

Hoe werkt Caire

Hoe het werkt?

Met Caire organiseer je zelf de mantelzorg die je nodig hebt. Caire is de marktplaats in de zorg voor mantelzorger en patient. “Als ik wist dat mijn overbuurvrouw ondersteuning nodig had, had ik graag mijn steentje bijgedragen”…we kennen dit soort voorbeelden allemaal. Iedereen wil wel eens wat voor een ander doen. Maar je weet niet altijd dat er om je heen iemand met een zorgvraag is! Andersom vinden mensen het moeilijk om steeds dezelfde personen een hulpvraag te stellen. Steeds weer die buurvrouw vragen om je boodschappen te halen? Dat kan eenvoudiger en met minder drempels.

Caire: Waarom?

  • De zorgvrager hoeft zich niet “schuldig” te voelen voor het stellen van een vraag aan de community. De aanbieder krijgt immers “erkenning en beloning “ in de vorm van sterren en vlaggen, die hij/zij zelf kan gebruiken voor.
  • Mensen vertrouwen meer op hun eigen sociale kring.
  • Deze sociale community helpt drempels te verlagen met betrekking tot het herhaaldelijk een beroep moeten doen op dezelfde mensen. Je stelt een vraag aan de community en ieder kan hier op reageren als hij op dat moment iets kan betekenen. Hierdoor voorkom je dat mensen het als een verplichting gaan zien.
  • De eigenwaarde van de patient die zijn diensten aanbiedt neemt weer toe door middel van stimulatie en het gebruik van (rest) capaciteit. Patient kan weer deelnemen aan het maatschappelijk verkeer en zal zich daardoor weer “nuttig” voelen.
  • Door bredere participatie van de bevolking in de zorg wordt de druk op de ‘officiele’ gezondheidsautoriteiten verlaagd.
  • De bestaande kring van mantelzorgers wordt ontlast, aangezien meerdere mensen rondom de patient participeren in de taken die anders allemaal op de schouders van de mantelzorger drukken.
  • De koppeling tussen hulpvrager en –aanbieder ontstaat door organische groei van vraag en aanbod van de patient en verzorgers. Het moedigt de burger aan en bevordert daarmee de zelfredzaamheid en zelforganisatie.
  • Het platform is geschikt voor ontwikkelen van toekomstige programma’s en per doelgroep. Tevens kan het inspelen op nieuwe trends op het gebied van de zorg en zelforganisatie.
  • Al met al is Caire een duurzaam platform dat volledig voorbereid is op de toekomst!
  • Caire is in the air! You just need to connect it.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen