Hiv of niet?

Array

Gratis sneltest in Maasstad Ziekenhuis biedt binnen een kwartier uitkomst
In het kader van Wereld Aids Dag gaat de polikliniek Infectieziekten van het Maasstad Ziekenhuis gratis hiv-sneltesten aanbieden. Wie zich altijd al wilde laten testen, maar dat nooit echt durfde, kan zich in de week van 29 november tot en met 3 december anoniem laten testen op locatie Clara. Met de actie willen de medewerkers van de poli met name jonge mensen weer bewust maken van het risico op hiv.

Het aantal besmettingen met hiv en andere geslachtsziekten neemt de laatste jaren toe. Het belang van veilig vrijen lijkt derhalve een beetje uit het oog verloren. De medewerkers van de polikliniek Infectieziekten, waaronder ook de hiv-polikliniek valt, zullen bezoekers daarom tijdens de sneltest informatie geven over soa’s en hiv.

De sneltesten worden elke dag van 9.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30 uur afgenomen. Op dinsdag 30 november kan dat ook van 17.30 tot 20.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk om alle belangstellenden goed van dienst te kunnen zijn. Aanmelden kan, anoniem en vanaf heden, via telefoonnummer 010-2911272, of via e-mail op [email protected].

Voor de sneltest wordt in de vinger een klein druppeltje bloed geprikt. Na een kwartier is de uitslag bekend. Mocht een test positief uitvallen, dan is nazorg geregeld. De anonimiteit van deelnemers is verzekerd: er worden geen persoonlijke gegevens geregistreerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen