Kinderdiabetesteam Meander oogst succes met ‘Candy’

Array

Meer dan tweehonderd jongeren met diabetes uit de regio Eemland en hun ouders, familie en vrienden hebben genoten en werden geraakt door het theaterstuk ‘Candy’.  Een bijzondere voorstelling voor een wel heel bijzonder publiek. Izaira Kersten en Floris van Tilburg speelden afgelopen maandag de succesvolle theatervoorstelling ‘Candy’, geregisseerd door de bekende acteur Barry Atsma. Izaira heeft zelf diabetes sinds haar 26e. De twee acteurs spelen afwisselend ieder drie rollen. Ze laten zien wat diabetes doet met jongeren en hun omgeving en welke impact de aandoening heeft.

Reacties uit het publiek waren zeer positief. Jongeren hebben hun ouders laten weten hoe ‘goedbedoelde bemoeizorg’ voelt. Maar ook ouders voelden zichzelf en hun bezorgdheid goed vertolkt. “Mijn dochter begrijpt door deze show pas waarom ik haar zo wil beschermen”, aldus een vader.

Het kinderdiabetesteam van Meander Medisch Centrum is er trots op dat zij deze theatervoorstelling hebben binnengehaald en hebben ingezet als een van de therapeutische middelen in het totale behandelaanbod. In het kinderdiabetesteam werken kinderarts, kinderdiabetesverpleegkundige, dietist, klinisch kinderpsycholoog en medisch maatschappelijk werker samen. Gewoon betere zorg voor kinderen met diabetes. De afdeling Kindergeneeskunde van Meander Medisch Centrum, waarvan het kinderdiabetesteam deel uit maakt, heeft twee Smileys van de Vereniging Kind en Ziekenhuis als keurmerk voor goede zorg.

De voorstelling werd mogelijk door de steun van Diabetes Fonds Nederland, MediqDirect, Vakcollege Amersfoort, SmuldersAudiovisueel en de inzet van Kinderdiabetesteam Meander Medisch Centrum.

Voor informatie over de voorstelling kan contact opgenomen worden met het Diabetes Fonds Nederland.

Bron: Meander Medisch Centrum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen