Anesthesiologen staan stil bij problematiek partydrugs

In ziekenhuis Bernhoven wordt op 14 december een nascholingsavond gewijd aan partydrugs. De markt van de verslavende middelen is zeer dynamisch. Regelmatig worden nieuwe producten ontwikkeld en verkocht. Rond partydrugs bestaat een mythe van veiligheid die vaak wordt bevestigd in de media.

Echter, niet zelden belanden personen die regelmatig verslavende middelen gebruiken in het ziekenhuis. Het stijgende gebruik van partydrugs resulteert in een stijging van het aantal acute opnames op de Spoed Eisende Hulp, soms met levensbedreigende bijwerkingen: van verschijnselen van vergiftiging tot aan coma toe. De Nederlandse Vereniging van Anesthesie Medewerkers staat via deze scholingsavond stil bij de ongewenste effecten van middelenmisbruik, het veilig stellen van vitale lichaamsfuncties en het opsporen van de oorzaak van de levensbedreigende situatie.

Samenwerking tussen verschillende beroepsgroepen is  hierbij van belang. Daarom zijn er sprekers uit diverse beroepsgroepen: een spreker van een bedrijf dat zich heeft toegespitst op professionele medische hulpverlening bij evenementen (Event Medical Service), een farmacoloog en een anesthesioloog.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen