Onderzoek naar pijn bij het vrijen van start

Array

Het Interfacultair Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de K.U.Leuven start i.s.m. de Dienst Gynaecologie van UZ Leuven het eerste grootschalige onderzoek in Vlaanderen naar pijn bij het vrijen.

Dyspareunie – ofwel genitale pijn bij het vrijen – is nog een groot taboe. Voor Vlaanderen zijn er momenteel geen cijfers beschikbaar, maar op basis van buitenlands onderzoek wordt geschat dat een kwart van alle vrouwen tijdens hun leven met pijn bij het vrijen worden geconfronteerd. Tot op heden hebben onderzoekers nog geen duidelijke oorzaak voor deze pijn kunnen vinden.

De wetenschappers van de K.U.Leuven en UZ Leuven zoeken voor dit nieuwe onderzoek nog respondenten – zowel vrouwen met als zonder pijn bij het vrijen – voor hun online enquête over verschillende vormen van dyspareunie. Uniek bij dit onderzoek is dat ook de partners bevraagd worden. De vragenlijst is uitgebreid. Wie de enquête volledig invult, krijgt een kleine vergoeding. Wie interesse heeft, kan zich ook al opgeven voor het vervolgonderzoek aan de hand van interviews en beeldvormingsonderzoek in het voorjaar en najaar van 2011.

De online enquête en meer info vindt u op http://gbiomed.kuleuven.be/pijnbijhetvrijen.

Bron: KU Leuven

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen