Onderzoek naar pijn bij het vrijen van start

0
271

Het Interfacultair Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen van de K.U.Leuven start i.s.m. de Dienst Gynaecologie van UZ Leuven het eerste grootschalige onderzoek in Vlaanderen naar pijn bij het vrijen.

Dyspareunie – ofwel genitale pijn bij het vrijen – is nog een groot taboe. Voor Vlaanderen zijn er momenteel geen cijfers beschikbaar, maar op basis van buitenlands onderzoek wordt geschat dat een kwart van alle vrouwen tijdens hun leven met pijn bij het vrijen worden geconfronteerd. Tot op heden hebben onderzoekers nog geen duidelijke oorzaak voor deze pijn kunnen vinden.

De wetenschappers van de K.U.Leuven en UZ Leuven zoeken voor dit nieuwe onderzoek nog respondenten – zowel vrouwen met als zonder pijn bij het vrijen – voor hun online enquête over verschillende vormen van dyspareunie. Uniek bij dit onderzoek is dat ook de partners bevraagd worden. De vragenlijst is uitgebreid. Wie de enquête volledig invult, krijgt een kleine vergoeding. Wie interesse heeft, kan zich ook al opgeven voor het vervolgonderzoek aan de hand van interviews en beeldvormingsonderzoek in het voorjaar en najaar van 2011.

De online enquête en meer info vindt u op http://gbiomed.kuleuven.be/pijnbijhetvrijen.

Bron: KU Leuven

Vorig artikelDoorbreek isolement depressie met internet
Volgend artikelOnderzoek nodig naar oorzaak sterke stijging zaadbalkanker
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.