UMCG in tv-serie ‘Het Academisch Ziekenhuis’

0
276

Onlangs is de tweede serie van ‘Het Academisch Ziekenhuis’ uitgezonden, een tv-programma over revolutionaire innovaties in de medische zorg. Het UMCG was daarin vertegenwoordigd met drie vormen van topzorg. Zo werd in aflevering 2 de 8-jarige Jesse met de zeldzame en ernstige, aangeboren huidziekte Epidermolysis Bullosa gevolgd. Deze aandoening gaat vaak gepaard met uitgebreide en complexe problemen die om een multidisciplinaire benadering vragen. In de uitzending is onder meer te zien dat Jesse een multidisciplinair spreekuur bezoekt waar hij door wel twintig verschillende medisch specialisten wordt gezien.

In aflevering 4 staat de 12-jarige Stijn centraal. Hij heeft een goedaardige tumor in zijn been en wordt met behulp van een zeer geavanceerd computernavigatiesysteem geopereerd. Tot slot wordt in aflevering 5 de 15 maanden oude baby Brend gevolgd. Hij lijdt aan taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) en ondergaat een nieuw soort longfunctieonderzoek, dat speciaal is ontwikkeld voor heel jonge kinderen.

De uitzendingen kwamen tot stand dankzij de medewerking van ouders en behandelend artsen en medewerkers van verschillende afdelingen in het UMCG.
Bekijk de uitzendingen van ‘Het Academisch Ziekenhuis’ door op de link te klikken onderaan deze pagina.

Bron: UMCGem>

Vorig artikeleHealth in Finland
Volgend artikelDr. Frank op televisie bij SBS 6
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.