EPD garandeert geen betere zorg

Array

Bij ziekenhuizen die gebruik maken van een EPD is de zorg niet per se beter. Volgens CBC News blijkt dit  uit Amerikaans onderzoek. De onderzoekers keken naar data uit de periode tussen 2003 en 2007 over drie veelvoorkomende ziekten: hartfalen, hartaanvalen en longontsteking. Voor hartfalen zagen zij een vooruitgang als er gebruik werd gemaakt van een EPD, maar bij de andere twee aandoeningen was deze vooruitgang niet te zien.

Resultaten
De onderzoekers geven verschillende redenen voor de resultaten. Zo zouden artsen die leren omgaan met een EPD, minder tijd hebben om de zorg te verbeteren. Of zou de kwaliteit van zorg al op zijn best zijn en valt er dus niks meer te verbeteren. De onderzoekers zijn nu aan het werk om nieuwe manieren te vinden om te meten hoe een EPD de kwaliteit van zorg beïnvloed.
Bron: Zorgvisie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen