De lijst met chemische stoffen Chemie-Pack toch openbaar

Array

Vrijdag werd al bekend dat in het bluswater kankerverwekkende stoffen zijn aangetroffen. Het Openbaar Ministerie had de lijst kort na de brand in beslag genomen zonder deze vrij te geven. Het OM heeft deze lijst nodig voor het strafrechtelijk onderzoek. Maar omdat er van omwonenden veel vragen komen over de stoffen op de lijst, is de lijst met chemische stoffen die lagen opgeslagen bij het bedrijf Chemie-Pack in Moerdijk toch vrijgegeven. (090111_fire_department_list)

Er komt overigens voorlopig geen grootschalig gezondheidsonderzoek onder hulpverleners en bewoners van Moerdijk. Het is nog niet duidelijk in hoeverre de vrijgekomen stoffen een gevaar vormen voor de volksgezondheid. (Overwegingen en voorlopig advies gezondheidsonderzoek brand Moerdijk 08 01 2011 20 00 uur)

Chemie-Pack was verplicht om iedere dag een lijst met alle op het bedrijfsterrein aanwezige stoffen te overhandigen aan de brandweer. De nu gepubliceerde lijst dateert van de avond voor de brand.

Bron: NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen