Laurens ontvangt HKZ certificaat voor kwaliteit van zorg

Ouderenzorgorganisatie Laurens heeft een van de hoogst haalbare keurmerken in de zorg behaald, het HKZ certificaat. Met het behalen van dit kwaliteitskeurmerk voor de gehele organisatie blijkt dat Laurens garant staat voor goede en klantgerichte zorg- en dienstverlening.

Een jaar na de fusie tussen Zorg Compas en Laurens (1-1-2010) tot een van de grootste Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg (VVT) organisaties in Nederland kan Laurens terug kijken op een geslaagd fusieproces, wat is afgerond met het behalen van het HKZ certificaat voor de gehele organisatie.
De best mogelijke zorg

“Wij zijn dan ook erg trots op onze 5500 medewerkers die ervoor hebben gezorgd dat wij dit HKZ certificaat hebben gekregen. Zij zijn immers degenen die onze klanten de best mogelijke zorg bieden”, vertelt Ids Thepass, voorzitter Raad van Bestuur Laurens. Het kwaliteitskeurmerk is door DNV, een onafhankelijke certificatie-instelling, toegekend aan Laurens Zorg aan Huis en alle ruim 30 Laurens’ verpleeg- en verzorgingshuizen verspreid over Rotterdam, Lansingerland, Barendrecht en Capelle aan den IJssel.

Kwaliteit is een continu proces

De Kwaliteitswet Zorginstellingen verplicht zorgorganisaties om verantwoorde zorg te leveren. HKZ zorgt ervoor dat kwaliteit genormeerd en toetsbaar wordt. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en is een belangrijk kwaliteitscertificaat in de zorgsector. Met het behalen van het certificaat laat Laurens niet alleen zien dat voldaan wordt aan de kwaliteitseisen, maar ook dat voortdurend gewerkt wordt aan verbetering van de zorg. Een bijzondere prestatie die Laurens binnen een jaar na de fusie heeft weten te realiseren.

Bron: Laurens

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen