Derde Zorg Carrière Beurs in teken personeelstekorten

In 2025 kwart beroepsbevolking nodig in zorg
De Zorg Carrière Beurs staat dit jaar in het teken van personeelstekorten. In 2025 moet bijna een kwart van de beroepsbevolking in de zorg werken om aan de stijgende vraag te voldoen. De derde Zorg Carrière Beurs vindt plaats op 14 en 15 april in de Jaarbeurs in Utrecht en is gratis toegankelijk voor zorgprofessionals.

“We krijgen te maken met ernstige personeelstekorten”, zegt organisator Marijke Horstink. “De eerste babyboomers verlaten nu de zorg. Zij waren zorgverleners maar worden snel zorgconsumenten. In 2025 moet een kwart van de beroepsbevolking in de zorg werken om aan de vraag naar zorg te voldoen. De natuurlijke aanwas van nieuw personeel is niet voldoende. We moeten ons gaan voorbereiden op de toekomst.”

Naast het tekort aan nieuw personeel is doorstroming in de zorgsector een probleem. Vergeleken met andere sectoren is de doorstroming veel lager. Mensen werken jarenlang bij dezelfde instelling en vaak in dezelfde functie. Vaak omdat veranderen van werkgever wordt gezien als slecht en niet-loyaal, terwijl het juist ervaring en nieuwe energie met zich meebrengt.

De derde editie van de gratis beurs voor verpleegkundig personeel, paramedisch personeel en artsen wordt groter dan voorgaande jaren. In de Jaarbeurs in Utrecht presenteren tientallen werkgevers zich aan duizenden bezoekers. Naast ziekenhuizen en zorginstellingen zijn ook verzekeraars, uitzendbureaus en het ministerie van Defensie aanwezig. Op de beurs komt de grootste zorgvacaturewand van Nederland te staan.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs verschillende workshops volgen. Zo zijn er workshops over online solliciteren, personeelsmanagement, het schrijven van een goed cv en ZZP’en in de zorg (zelfstandig zonder personeel). De meest actuele informatie staat op www.zorgcarrierebeurs.nl.

De Zorg Carrière Beurs is de eerste en enige carrièrebeurs voor zorgprofessionals. De beurs in de Jaarbeurs in Utrecht is op 14 en 15 april geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Met de beurs wil organisator Marijke Horstink de doorstroming in de zorg bevorderen en bijdragen aan een betere marktwerking.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen