Rijvaardigheid groot probleem bij slaapapneupatiënten

Sint Franciscus Gasthuis geeft workshops op Slaap & Zo beurs
Het Slaap- & Snurkcentrum van het Sint Franciscus Gasthuis neemt deel aan het Slaap & Zo evenement in Ahoy Rotterdam op 18, 19 en 20 maart 2011. Naast een stand op de beursvloer verzorgen longarts dr. Hans in t Veen en neuroloog drs. Frederique Vermeij workshops over de problematiek van rijvaardigheid bij het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS).

Workshops
De workshops, die dagelijks gegeven worden, gaan in op onderzoek en behandeling van slaapproblemen zoals slaapapneu. Bij patienten die lijden aan slaapapneu stokt de adem tijdens het slapen, waardoor patienten niet diep genoeg in slaap komen. Door de vele slaaponderbrekingen kunnen ze chronisch vermoeid raken. De kans is dan groot dat ze overdag zó moe zijn, dat ze wegdommelen achter het stuur. Longarts dr. Hans in t Veen is gespecialiseerd in de invloed van slaapapneu op rijvaardigheid en verricht hiervoor ook keuringen voor het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR).

Slaap- & Snurkcentrum SFG Rotterdam
In het Slaap- & Snurkcentrum SFG Rotterdam, het grootste slaap- en snurkcentrum van de regio Rotterdam, onderzoekt een multidisciplinair team van specialisten de slaap- en/of snurkproblemen van patienten. De specialismen Keel-, Neus- & Oorheelkunde, Longziekten en Neurologie hebben vele jaren ervaring met het behandelen en adviseren van patienten met slaapproblemen in welke vorm dan ook. Aangezien slaapproblemen soms een psychische oorzaak hebben, werken de specialisten ook nauw samen met psychologen van het GGZ-Delfland, die een eigen polikliniek in het ziekenhuis hebben.

Slaap & Zo
Slaap & Zo wordt voor de eerste keer georganiseerd en is een informatieve beurs over slaapproblemen. In de stand van het Slaap- & Snurkcentrum SFG Rotterdam zijn de verschillende specialismen aanwezig om vragen te beantwoorden van bezoekers. De beurs is op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag 20 maart van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor 5 euro korting op toegangskaarten op de website van Slaap & Zo.