Wiegman: sociale problemen niet medisch oplossen

Array

De ChristenUnie vindt het onverstandig dat, ondanks een negatief oordeel van het CCMO (Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek) over het protocol van AMC, het invriezen van eicellen voortaan ook op niet-medische grond is toegestaan. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman: ,,Is alles wat medisch mogelijk is ook wenselijk? Volgens de minister blijkbaar wel.”

De ChristenUnie vindt dat er eerst een debat moet plaatsvinden in de Kamer voordat het AMC vitrificatie mag uitvoeren. In dit debat moet het niet alleen gaan over de medische vooruitgang, de opzet van protocollen, het experimentele karakter, maar er moet ook een discussie plaatsvinden over de maatschappelijke impact. Wiegman: ,,Ik begrijp dat er vrouwen zijn voor wie het invriezen een oplossing kan zijn, maar we moeten niet de illusie wekken het sociale probleem van uitgesteld ouderschap, medisch te kunnen oplossen.”

Esmé Wiegman, ChristenUnie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen