Wiegman: sociale problemen niet medisch oplossen

0
235

De ChristenUnie vindt het onverstandig dat, ondanks een negatief oordeel van het CCMO (Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek) over het protocol van AMC, het invriezen van eicellen voortaan ook op niet-medische grond is toegestaan. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman: ,,Is alles wat medisch mogelijk is ook wenselijk? Volgens de minister blijkbaar wel.”

De ChristenUnie vindt dat er eerst een debat moet plaatsvinden in de Kamer voordat het AMC vitrificatie mag uitvoeren. In dit debat moet het niet alleen gaan over de medische vooruitgang, de opzet van protocollen, het experimentele karakter, maar er moet ook een discussie plaatsvinden over de maatschappelijke impact. Wiegman: ,,Ik begrijp dat er vrouwen zijn voor wie het invriezen een oplossing kan zijn, maar we moeten niet de illusie wekken het sociale probleem van uitgesteld ouderschap, medisch te kunnen oplossen.”

Esmé Wiegman, ChristenUnie

Vorig artikelHooraandoeningen centraal op HOORmarkt
Volgend artikelVerhagen: Deur voor overname MSD Organon nog steeds open
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.