Opening foto expositie tegen moedersterfte

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet, opent op donderdag 28 april om 17.00 uur in de Tweede Kamer een foto expositie over de gezondheidszorg voor moeders in ontwikkelingslanden. De expositie laat zien wat goede gezondheidszorg of juist het gebrek aan goede gezondheidszorg betekent voor vrouwen in ontwikkelingslanden. De foto expositie is onderdeel van de Moedernachtcampagne 2011 en tevens de start van de campagne.

In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen afgesproken om vóór 2015 de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Er zijn toen acht concrete doelstellingen vastgelegd: de millenniumdoelen. Eén van deze millenniumdoelen is het verbeteren van de gezondheid van moeders. In 2015 moet moedersterfte met driekwart zijn teruggebracht, vergeleken met 1990.

Praktische informatie
De foto expositie is tot 3 juni 2011 te bezichtigen in het Tweede Kamergebouw. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.
Gebouw Tweede Kamer, ingang aan de Lange Poten 4. Belangstellenden dienen wel een legitimatiebewijs mee te nemen.

Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen