Machiel de Graaf (PVV) betrokken bij dubieuze verslavingszorg

Array

Afkicken in Vrijheid
Machiel de Graaf, lijsttrekker van de PVV, is een van de oprichters van een omstreden bureau voor verslavingszorg in Den Haag. Verslaafden worden er behandeld met een geneesmiddel dat in Europa niet is toegelaten en niet geregistreerd is, zo blijkt uit uitgebreid artikel van Janneke Donkerlo van Novum dat gebaseerd is op het artikel van het NRC Handelsblad van zaterdag. Een artikel waar ik, Janine Budding van Medicalfacts, aan meewerkte aan het onderzoek. Expertcleanics behandeld verslaafden met een in Nederland niet geregistreerd middel en komt onder die beperking uit door het middel elders te laten voorschrijven. Ondertussen werft Expertcleanics wel clienten via de website, een soort geneesmiddelen reclame. Reclame voor geneesmiddelen en behandelingen is in Nederland ook niet zomaar toegestaan. Donkerlo laat zien in haar artikel dat de lijsttrekker van de PVV betrokken is bij dubieuze verslavingszorg
Het middel waarom het gaat is Tetlong-250, een geneesmiddel dat met injecties wordt toegediend. Het Haagse bedrijf Expertcleanics, dat drugs- en alcoholverslaafden behandelt, laat het medicijn voorschrijven en verstrekken in Oekraïne.

PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Machiel de Graaf is mede-oprichter van een omstreden verslavingsbureau Expertcleanics in Den Haag. Het bedrijf behandelt verslaafden met het injecteerbare geneesmiddel Tetlong-250 dat niet is toegelaten in de EU. De Graaf heeft Wilders hier niet over geïnformeerd, aldus Novum

 

Bron: Novum & NRC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen