Vrouwen onderschatten impact overgang op hun leven

Array

Na de tropenjaren van kinderen in de luiers, zwemles op zaterdagmorgen, racen tussen kinderopvang, werk en boodschappen, komt er een periode waarin je eindelijk iets meer tijd voor jezelf krijgt. De kinderen worden zelfstandiger. Je hoeft niet meer mee naar judo of balletles en voor sluitingstijd bij de BSO te zijn.

Hier heb je al die jaren naar uitgekeken. Het hield je overeind toen je met een jengelend kind aan je been, het laatste zakelijke telefoontje afhandelde, terwijl je in de spaghettisaus stond te roeren.

Maar waarom voel je je nu zo lusteloos? Kost het zo’n moeite om ‘s morgens uit bed te komen en ga je met lood in je schoenen naar je werk?

De kans bestaat dat je in de overgang (menopauze) terecht bent gekomen en dat blijkt helemaal niet zo gemakkelijk te zijn!

Amerikaans onderzoek toont aan, dat vrouwen de impact van de overgang op hun leven onderschatten. Uit dit landelijke onderzoek, de ‘Menopause Impact Survey’, blijkt dat de overgangsverschijnselen, bij bijna 60% van de ondervraagde vrouwen, een negatieve invloed heeft op hun gezondheid, persoonlijk leven, hun seksleven en de relatie met hun partner.

Van de vrouwen ervaart 87% angstgevoelens, depressieve gevoelens en stemmingswisselingen.

Slechts een kwart van de vrouwen zocht hulp voor hun klachten. Van de vrouwen die een individuele behandeling van hun klachten ondergingen, was 65% zeer tevreden. (Bron: Roseville Review 09.06.2010)

 

Bij Care for Women merken we ook dat vrouwen denken dat het erbij hoort. Dat is jammer, want er is tegenwoordig eenvoudig iets aan te doen. De resultaten zijn verbluffend. Het laatste tevredenheidsonderzoek (uitgevoerd door de Avans Hogeschool in 2010) dat onder klanten van de Care for Women specialisten werd verricht, liet maar liefst een tevredenheid van 98% zien, met een gemiddeld cijfer van 8,5!

Hoe kun je je overgangsklachten verminderen? Dat hangt af van een aantal verschillende aspecten. Door een diversiteit aan mogelijkheden, zowel vanuit de reguliere, als alternatieve geneeskunde, zijn er voldoende mogelijkheden om een oplossing te vinden die echt bij jou past. Waar jij je prettig bij voelt.

In het speciale menopauzeconsult kijkt de Care for Women specialiste, zelf ook vrouw, samen met jou naar je klachten. Zijn ze meer lichamelijk van aard of psychisch? Hoe ernstig zijn ze? Wat kun je er zelf aan doen en voor welke verschijnselen heb je echt een behandeling nodig. Vervolgens gaan we in overleg en bekijken we de mogelijkheden vanuit de reguliere en alternatieve geneeskunde. Zo komen we niet alleen gezamenlijk tot een oplossing, maar geven we je ook inzicht in de mogelijkheden die voor jou toepasbaar zijn.

Maak dus gerust eens een afspraak. Een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig en de meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult al vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bovendien is een afspraak maken nu heel eenvoudig zelf te maken via de online webagenda, 24 uur per dag.

 

Recente artikelen