VU organiseert Eerste Hulp Bij Uitloting

Array

Uitgelote studenten geneeskunde kennen alternatieven niet
Veel uitgelote geneeskundestudenten vinden het moeilijk om last minute een alternatieve studie te kiezen die aansluit bij hun wensen en interesses. Daarom biedt de Vrije Universiteit Amsterdam dit jaar voor de vijfde keer Eerste Hulp Bij Uitloting voor de ruim vijfduizend eindexamenkandidaten die uitgeloot zijn voor geneeskunde. Opleidingen die voor deze studiekiezers interessant kunnen zijn, organiseren dinsdag 19 juli een evenement waarbij de studiekiezers gemakkelijk en snel zien wat de alternatieve opleidingen inhouden en wat de verschillen én overeenkomsten zijn met geneeskunde.

In de Foyer van het hoofdgebouw van de VU kunnen bezoekers tussen 13.00 en 16.00 uur informatie krijgen en praten met bijvoorbeeld een studieadviseur of een student die na uitloting aan een alternatieve studie aan de VU begon. Het Centrum voor Studie en Loopbaan is aanwezig voor studieadviesgesprekken.

De opleidingen die aanwezig zijn: Bewegingswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Farmaceutische wetenschappen, Lifestyle Informatics, Gezondheidswetenschappen, Gezondheid en leven, Medische natuurwetenschappen, Pedagogische wetenschappen, Psychologie en de afstudeervariant Biomedische wiskunde. Deze opleidingen hebben raakvlakken met geneeskunde en het gebeurt dat uitgelote geneeskundestudenten zo’n opleiding starten ‘bij gebrek aan beter’, maar die vervolgens afronden omdat het bij nader inzien erg goed bevalt.

Recente artikelen