St. Jans Gasthuis in Weert stelt opnamestop in voor de intensive care (IC) in verband met de MRSA

0
184

Opnamestop IC ziekenhuis Weert om MRSA
Het St. Jans Gasthuis in Weert heeft een opnamestop afgekondigd voor de intensive care (IC) in verband met de MRSA-bacterie.
Die werd onlangs bij een patient geconstateerd, maakte het ziekenhuis maandag bekend. De directie van het SJG Weert heeft uit voorzorg besloten tot een opnamestop voor de afdeling Intensive Care (IC/CCU) in verband met een MRSA. Bij een routinekweek van een patient is MRSA geconstateerd.

Maatregelen
Conform het hiervoor geldende MRSA protocol zijn maatregelen getroffen om overdracht van deze bacterie naar anderen te voorkomen. Hierbij volgt het SJG Weert de gebruikelijke landelijke richtlijnen waaronder het in isolatie verplegen van de patient. Verder zijn extra hygienemaatregelen van kracht en worden medewerkers en patienten die in contact zijn geweest met de patient onderzocht. Hoe de betreffende patient drager is geworden van deze bacterie is niet bekend. Totdat alle onderzoeksuitslagen bekend zijn blijven de voorzorgsmaatregelen van kracht.

Met de Regionale Ambulance Voorziening en de ziekenhuizen in de regio vindt afstemming plaats over de opvang van patienten die intensieve zorg nodig hebben. Zodra de IC/CCU weer open gaat wordt dat bekend gemaakt.

MRSA- bacterie
Mensen kunnen ongemerkt de MRSA bacterie bij zich dragen en deze het ziekenhuis binnenbrengen. De bacterie kan ongevoelig zijn voor vele antibiotica en kan daardoor een gevaar vormen voor ernstig zieke patienten met weinig weerstand. Om die reden doen ziekenhuizen, en dus ook het SJG Weert er alles aan om de bacterie buiten de deur te houden.

De patient wordt apart verpleegd. Ook nam het ziekenhuis extra hygienemaatregelen. Patienten en verpleegkundigen die in contact met de patient zijn geweest, worden onderzocht.

Bron: SJG Weert