Zorgcentrum Beth Shalom stelt interim-manager aan

De Raad van Toezicht van zorgcentrum Beth Shalom heeft met ingang van 16 augustus de Raad van Toezicht tijdelijk uitgebreid met een interim-manager, de heer Jeroen Collette, associé bij Boer & Croon Executive Managers. Tot zijn aanstelling is besloten nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg Beth Shalom eind juli onder verscherpt toezicht stelde. De Clientenraden en de Ondernemingsraad hebben over deze aanstelling positief geadviseerd.

De heer Collette heeft van de Raad van Toezicht de opdracht gekregen om leiding te geven aan het gehele transitieproces en het optimaliseren van de organisatie, met als doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg, zodat het verscherpte toezicht wordt opgeheven. Uitgangspunt voor zijn werkzaamheden is het concept plan van aanpak, dat de zittende bestuurder, de heer Michael Bloemendal eerder opstelde. De heer Collette werkt in dit traject nauw samen met de heer Bloemendal.

Door een aantal van zijn taken tijdelijk over te dragen aan de interim-manager heeft de bestuurder de gelegenheid om zich in te zetten voor de dagelijkse gang van zaken in de organisatie en de bewaking van de Joodse identiteit.

Vanzelfsprekend zullen de direct betrokkenen (personeel, bewoners en familie van bewoners van de locaties in Amsterdam en Amstelveen) steeds op de hoogte worden gebracht van de voortgang die de heren Collette en Bloemendal boeken.

MRSA
Namens de Raad van Toezicht spreekt mevrouw Ella Wijnschenk haar zorg uit over de MRSA-uitbraak en begrijpt dat deze grote onrust veroorzaakt. Zij bevestigt met nadruk, dat onmiddellijk alle meldingen aan instanties, w.o. GGD en IGZ zijn gedaan. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft in de media bevestigd dat een MRSA-besmetting overal kan gebeuren, los staat van de ondertoezichtstelling en dat de juiste protocollen zijn gevolgd. Door de direct genomen maatregelen hoopt Beth Shalom de gevolgen maximaal te kunnen beperken.

Onrust
Het verscherpte toezicht heeft binnen de joodse gemeenschap en daarbuiten voor onrust gezorgd. De Raad van Toezicht heeft daar begrip voor en wil de ongerustheid graag wegnemen: de komende tijd zullen er veel verbeteringen in de organisatie worden doorgevoerd om daarmee aan de zorgeisen van nu te voldoen. Beth Shalom is zich er zeer van bewust, dat veel (para)medische zaken nu in versneld tempo moeten worden aangescherpt of verbeterd. Dit proces is inmiddels in volle gang. De Raad van Toezicht ziet het als zijn absolute prioriteit om de verbeteringen zo snel en nauwkeurig mogelijk door te voeren op basis van de aanbevelingen van de controlerende instanties.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen