Zwemwater Veluwemeer onveilig

De provincie Gelderland ontraadt mensen te gaan zwemmen in het Veluwemeer bij Recreatieoord Veluwe Strandbad in Elburg.

In het Veluwemeer zijn op deze plek te hoge concentraties bacterien gevonden, die mogelijk ziekteverwekkend kunnen zijn. Zwemmers kunnen er maag- of darmklachten aan over houden.
Als uit nieuwe metingen eind deze week blijkt dat de waterkwaliteit weer goed is, zal het negatieve zwemadvies weer worden ingetrokken.

Begin deze maand meldde de provincie nog dat het zwemmen in alle recreatieplassen weer veilig was. Nu is het alleen in de buurt van Elburg oppassen geblazen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen