Klinisch chemicus Rein Hoedemakers geeft webinar

Klinisch chemicus dr. Rein Hoedemakers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geeft op 7 september a.s. een webinar over een nieuwe diagnostische test bij de ziekte van Kahler. Het webinar is wereldwijd live te volgen door middel van een inlogsysteem. Dr. Hoedemakers zit tijdens zijn lezing zelf in een studio in Duitsland. Het webinar gaat over de klinische validatie van een nieuwe test voor vrije lichte ketens (komt voor bij multiple myelomen) die door Siemens Healthcare Diagnostics op de markt wordt gebracht.

De klinische validatie is in het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium in Den Bosch als eerste site op de wereld uitgevoerd in samenwerking met oncoloog Hans Pruijt. De resultaten zullen binnenkort ook internationaal gepubliceerd worden.

Het webinar is bedoeld voor internisten, laboratoriumartsen en klinisch chemici wereldwijd. Deelnemers kunnen zich hiervoor via www.siemens.nl/diagnostics/webinars  aanmelden. Door het volgen van dit webinar leren zij meer over de prestaties van de functies van nieuwe Siemens monoclonale testen om FLC Kappa en Lambda te kunnen bepalen en de klinische toepassing van deze nieuwe testen. Interactie komt tot stand, doordat tijdens het webinar een vraag kan worden ingetypt. Een moderator verzamelt de vragen en na de webinar is er een half uur ingeruimd om die te beantwoorden. Vanwege het internationale karakter van dit webinar zal de voertaal Engels zijn.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen