Opmerkelijke actie van vrouwen, het vervolg

Array

Het KNOV bestuur heeft het op haar extra ledenvergadering van gisteren, 12 september, te druk met zelf te overleven.
Op een chaotische vergadering worden de heldere signalen van actie voerende vrouwen en de verstandige en wijze aanwijzingen van de eigen leden en ereleden als niet ter zake doende opzij gelegd. AnnaMyrte Korteweg, een van de aanwezige actievoerende ouders schreef zojuist op GeboorteRecht; ‘we hebben even met Angela Verbeeten, de voorzitter gesproken. Zij begrijpt niet goed waar onze actie over gaat, omdat de KNOV precies datgene wil bereiken dat in onze brief staat’.
Op de vergadering wordt getoverd met woorden om het voorstel meer accepteerbaar te maken. Er wordt gesteld dat de minister toch ook al schreef in haar recente brief aan de kamer, dat zij wel weet wat de KNOV voor standpunt inneemt. Niet de minister bepaalt de visie en richting van een beroeps vereniging, dat doen de leden, in goed overleg en met de support van haar bestuur.
Het bestuur van de KNOV gaat bewust mee met de voorstellen van de NVOG, het invoeren van integrale verloskunde in Nederland. Daarmee negeert het bestuur de behoeften en belangen van vrouwen en het ondernemerschap van het overgrote deel, (70% is ondernemer eigenaar en 5 % zijn waarnemers en verloskundige werknemers in 510 praktijken) van haar leden. Dat gaat, ze gezien de onrust van de ruim 300 aanwezigen op de vergadering opbreken.
Stuitend was het negeren en niet willen begrijpen van de ongerustheid, de vragen en aanwijzingen van de vrouwen, de clienten van verloskundige praktijken. Deze vrouwen willen persoonlijke zorg van een zelfgekozen verloskundige of verloskundige praktijk dicht bij huis. Deze vrouwen willen thuis kunnen bevallen en zelf bepalen. Dit zijn de vrouwen waar verloskundigen, verloskundige praktijken en de beroepsorganisatie KNOV het bestaansrecht aan ontleent.
De vereniging holt zich uit en verliest haar bestaansrecht totaal.
‘Vruchtbaarheid, zwangerschap, bevallen en moederen zijn geen ziekte. Vrouwen zullen dan ook zwangerschap, bevalling en moederschap in vol vertrouwen moeten kunnen beleven en ervaren en het proces zien als een normale ‘bijzondere’ levensgebeurtenis. Zij moeten net als hun moeders, overtuigd zijn van het eigen vermogen, een kind spontaan te baren’ is de visie van veel verloskundigen wereldwijd. Deze visie wijst het bestuur van de KNOV met haar voorgestelde keuze rigoureus af. Het zal van vrouwen en verloskundigen afhangen of de KNOV op haar voornemen terugkomt.
http://autonomezwangerenetities.nl
http://www.happybirthnederland.blogspot.com/
http://in-vrijheid-bevallen.blogspot.com/

Recente artikelen