De eerste stappen naar migraine-management

Migraine is de meest voorkomende hoofdpijn die in aanvallen komt. Bij vrouwen komt het vaker voor dan bij mannen. Wat is migraine nou eigenlijk precies? En wat zijn de oorzaken? Care for Women zet een aantal zaken op een rijtje en geeft tips om het zo goed mogelijk te managen.

Migraine
Migraine is een ernstige vorm van hoofdpijn die optreedt in aanvallen. Naast pijnlijke hoofdpijn kunnen migrainepatienten zich ook lamlendig, misselijk en duizelig voelen, waardoor de meeste mensen niet meer normaal kunnen functioneren.

Hormonale migraine
Zo’n twee miljoen mensen in Nederland hebben last van migraine. Het leven van een migrainepatient kan sterk worden beïnvloed door een migraineaanval. Migraine komt zowel voor bij mannen als vrouwen, weliswaar komt het bij vrouwen drie keer zo vaak voor! Dit is te wijten aan de hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen. Vooral tijdens de menstruatie hebben vrouwen meer last van migraine door de verandering in de hormoonspiegeling, dit wordt ook wel ‘hormonale migraine’ genoemd. Ongeveer tien procent van de Nederlandse vrouwen die menstrueren heeft last van deze hormonale migraine.

Wat te doen om je migraine beter te controleren?
Een echt medicijn is er nog niet tegen migraine. Wel groeit de kennis over migraine met de dag waardoor er meer mogelijke behandelingen zijn. Thuis kunt u ook de nodige maatregelen treffen om uw migraine beter te controleren en managen.

  • Neem altijd de medicijnen mee als je de deur uit gaat, zo kan je zo snel mogelijk je klachten verminderen en mis je zo min mogelijk van het dagelijkse leven.
  • Slaap regelmatig, eet gezond, vermijd stress en sport regelmatig. Een half uur per dag bewegen is al genoeg.
  • Kijk samen met je dokter naar de beste behandeling tegen jouw hoofdpijn.
  • Houdt een hoofdpijndagboek bij, op deze manier krijg je een beter inzicht in je klachten, het medicijngebruik en wanneer een aanval optreedt.
  • Neem je migraine serieus, maar geniet van de dagen dat je geen migraine hebt.

Care for Women helpt
Wil je meer weten over migraine en hoe jij dit het beste kan aanpakken? Een Care for woman specialiste kan je er veel meer over vertellen. De specialiste luistert, stelt vragen en kan helpen zoeken naar de juiste behandeling.

Women’s Head
Ook heeft Care for Women een speciaal voedingssupplement ontwikkeld dat kan helpen bij migraine en menstruele migraine. Women’s Head bevat zilverkaars, lavendel, paardenbloem en boldo, vier zuiver natuurlijke grondstoffen. Zilverkaars zorgt dat je minder nerveus bent en helpt je beter te slapen. Ook zorgt het voor een goede doorbloeding. Lavendel heeft een rustgevend effect en Paardenbloem en Boldo zorgen voor een goede afdrijving van afvalstoffen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen