“Investeren in diagnostiek levert efficiëntere en betere zorg op”

Array

Maurice Verdaasdonk nieuwe voorzitter Diagned
Diagnostiek draagt niet alleen bij aan gezondheidswinst, maar ook aan kostenbesparing en efficientie in het zorgproces, aldus Maurice Verdaasdonk: “Diagnostiek wordt ondergewaardeerd. Laboratoriumdiagnostiek is relatief goedkoop, en draagt bij aan 65% van alle medische beslissingen. Als in het begin van het zorgproces de juiste keuzes worden gemaakt, kan de patient eerder, beter en gerichter worden geholpen. Daarom moet juist nu worden geïnvesteerd in diagnostiek.”

Maurice Verdaasdonk is directeur bij Abbott Diagnostics en heeft een brede ervaring in diverse functies binnen Abbott. Hij volgt Peter Matton op, die per 1 september een nieuwe functie binnen Roche Diagnostics heeft aanvaard als regio-directeur voor Zuid-Amerika. Peter is bijna drie jaar voorzitter geweest van Diagned.

Diagned is de overkoepelende organisatie van fabrikanten en importeurs van in vitro diagnostica in Nederland. Dit zijn medische hulpmiddelen (tests, diagnostische apparatuur) die worden gebruikt bij preventie, diagnose, prognose en therapie.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen