Hartcentrum OLVG van start

Array

Prof. dr. Freek Verheugt, unitvoorzitter Cardiologie en drs. Kees Bloemendaal geven het officiele startsein voor Hartcentrum OLVG.

Vandaag is het officiele startsein gegeven voor het Hartcentrum van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). In het Hartcentrum OLVG zijn de afdelingen Cardiologie en Cardio-thoracale Chirurgie samengevoegd tot één nieuwe afdeling. Het Hartcentrum biedt het volledige palet aan hart- en aortachirurgie en cardiologische behandelingen aan via één toegangspoort, wat een groot voordeel is voor verwijzers en patienten. Door de nieuwe samenwerking kunnen de afdelingen slagvaardiger samenwerken met goed afgestemde zorgprocessen.

In Het Hartcentrum wordt vergaand samengewerkt met het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC). Dit geeft het OLVG, als topklinisch ziekenhuis, de mogelijkheid om een rol van betekenis te blijven spelen op het gebied van de behandeling van hartaandoeningen in Nederland en kunnen we onze toonaangevende positie op dit gebied voortzetten.

Eén toegangspoort
Het OLVG biedt voortaan alle behandelingen aan cardiologische en cardio-thoracale zorg aan via één toegangspoort: Hartcentrum OLVG. Voor verwijzers en patienten is dit een groot voordeel aangezien dan sneller duidelijk is waar de patient terechtkomt, en op welke wijze hij zal worden behandeld.

“Door de samenwerking kunnen medewerkers nog beter gebruikmaken van elkaars capaciteiten en daardoor effectiever en efficienter werken”, aldus de nieuwe unitvoorzitter Freek Verheugt. “Zo stemmen we tijdens de hartteambespreking af welke patienten welke ingreep moeten ondergaan. Deze bespreking verloopt daardoor nog efficienter. We hebben nog maar één planbureau nodig voor het inplannen van operaties en cardiologische ingrepen. De hartkatheterisatiekamers en de OK worden efficienter ingericht en benut. Door schaalvergroting worden de financiele middelen beter verdeeld. En de operationele en administratieve processen worden efficienter afgestemd, samengevoegd, of gezamenlijk uitgevoerd”.

Recente artikelen