Winnaars Nationale Zorg Jaarprijs 2011 bekend

Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam grote winnaar met twee categorieprijzen
Utrecht, 1 november 2011 “ De winnaars van de Nationale Zorg Jaarprijzen 2011 (NZJ) zijn bekendgemaakt tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs Gala. Dit gala vond op 1 november 2011 plaats in Ermelo. Grote winnaar van de avond is het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, dat Nationale Zorg Jaarprijzen ontvangt in de categorieen “Top Ziekenhuis Overall” en “Topklinisch Ziekenhuis”. Ook het VU medisch centrum Amsterdam en St. Jansdal in Harderwijk nemen belangrijke prijzen mee naar huis. De Nationale Zorg Jaarprijzen worden jaarlijks toegekend aan bijzondere zorgprestaties in Nederland.

 

Drs. Hans Nederhof, huisarts in Amsterdam, won de prijs voor “Top Innovatie” voor zijn Health Communicator. De jury roemde vooral de eenvoud van dit vertaalprogramma. Het programma helpt bij het stellen van de juiste diagnose om de communicatie tussen arts en patient te verbeteren. Bovendien kan iedere huisarts er eenvoudig gebruik van maken, een belangrijk criterium voor de vakjury.

 

Het Justitieel Medisch Centrum in Den Haag is uitgeroepen tot “leukste ziekenhuis om bij te werken”. Het centrum heeft een unieke multidisciplinaire samenwerking tussen verpleegkundigen en bewaking. Met trefwoorden als: aparte werkplek, innovatief en vooruitstrevend, maar bovenal een leuke, gezellige en zeer fijne werkplek. Een kwart van de medewerkers meldde het Justitieel Medisch Centrum aan als leukste ziekenhuis: het hoogste percentage van alle inzendingen.

 

In de categorie “Meest Bijzondere Parelproject” won ParkinsonNet, een aantal verzamelde regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patienten met de ziekte van Parkinson. Dit project onderscheidde zich van de andere genomineerden door zijn landelijke toepasbaarheid, aldus de vakjury.

 

Andere prijswinnaars zijn het VU medisch centrum Amsterdam voor de categorie “Top Academisch Ziekenhuis”, St. Jansdal in Harderwijk voor de categorie “Top Algemeen Ziekenhuis”, het Diaconessenhuis in Meppel voor “Top Vakgroep” voor de afdeling Cardiologie, en het Flebologisch Centrum Oosterwal in Alkmaar voor de categorie “Top Gespecialiseerde Kliniek”. Het meest patientvriendelijke ziekenhuis werd het Antonius Ziekenhuis in Sneek. Een lijst met alle winnaars is te bekijken op www.nationalezorgjaarprijs.nl.

 

“De winnaars hebben absolute topprestaties neergezet op het gebied van zorg. Ze verdienen dan ook de aandacht. Ze laten zien dat er tal van mooie initiatieven in de zorgsector worden ontplooid”, zegt Jan Tuithof, directeur van de NZJ. “Met de uitreiking van deze prijzen stimuleert de NZJ innovatie en ontplooiing van de zorgsector. We hopen volgend jaar net zulke interessante projecten en prestaties te mogen belonen met een prijs.”

 

Meer dan 150 aanwezigen uit de zorgsector woonden het Nationale Zorg Jaarprijs Gala in Ermelo bij. Tot hen behoorden de raden van bestuur van de diverse ziekenhuizen. Daarnaast gaven de leden van de NZJ-Raad van Advies acte de présence, onder wie Herre Kingma, voorzitter van de raad van bestuur van Medisch Spectrum Twente, en Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland). Ria Bremer presenteerde het gala en reikte de prijzen aan de vertegenwoordigers van de betreffende zorginstellingen uit. De prijswinnaars zijn gekozen door onafhankelijke vakjury”s en in samenwerking met Dr. Yep, uitgever van de Dr. Yep-jaargids.

 

Foto’s van het gala en filmpjes van de diverse genomineerden zijn vanaf 2 november te downloaden op http://www.nationalezorgjaarprijs.nl/index.php”id=60.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen