Exposeren op de Exposanità

Exposeren op de Exposanità
Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op de in Europa na de Medica tweedgrootse vakbeurs voor producenten en handelaren van medisch apparatuur / technologie

16 – 19 mei 2012 in Bologna, Italië

De beurs Exposanità
Van 16 t/m 19 mei 2012 vindt de vakbeurs Exposanità voor de 18e keer plaats in Bologna, Italië. Het is een tweejaarlijks beurs en de op een na grootste beurs op het vlak van medische technologie en ge- zondheid in Europa naar de Medica. Exposanità is het enige evenement van deze aard in Italië.

De Exposanità in Bologna is gericht op producenten en handelaren van medische techniek, medische apparatuur, artsinstrumenten, ziekenhuisuitrusting, ziekenhuisinrichting, ziekenhuisbenodigdheden, artikelen voor ziekenzorg en rehab apparatuur. Daarbij staan de drie hoofdvelden Orthopedie, Zieken- huis en Ontwikkelen van de thuiszorg centraal.

De bezoekersgroep bestaat o.a. uit producenten, groothandels, leveranciers van producten uit de me- dische techniek, publieke en private ziekenhuizen, welzijn management, (niet) medische gezond- heidszorg professionals en sociale service verbanden/ universiteiten uit diverse Europese landen.
Zo geldt de Exposanità in deze branche als centrale trefpunt voor producenten, grossiers en fournis- seurs uit Italië en heel Midden- en Oost-Europa.

In 2010 waren er 30.676 vakbezoekers uit 63 verschillende landen en 694 exposanten op de beurs aanwezig. Onder de exposanten waren 208 buitenlandse bedrijven uit 33 verschillende landen op de beurs vertegenwoordigd (zelf aanwezig of door distributeur vertegenwoordigd) en er vonden 164 se- minars plaats. Dit bevestigt opnieuw de reputatie van die beurs als toonaangevend platform voor de medische technologie in Europa en wereldwijd.

Medische technologie in Emilia-Romagna / Bologna
De beurs vindt plaats in de regio Emilia-Romagna. Naast Lombardije is dit een van de belangrijkste regio’s voor medische technologie in Italië, dus “DE” medisch-technologische marktplaats van Italië. Zo bevinden zich hier de clusters Mirandola (Elektrogeneeskunde) en Rehab. Met een innovatieve gezondheidssector biedt deze regio hoogopgeleid, persoonlijke services en een wijd netwerk van publieke en private zorgsector. De omgeving van Bologna staat traditioneel bekend als toonaange- vend op het vlak van oncologie, orthopedie, rehab technologie, genetica en biotechnologie. Zo werkt ook de universiteit van Bologna nauw samen met labs en kenniscentra, die actief zijn in de specialisa- ties. Door zijn centrale ligging in Italië en de zeer goede infrastructuur, geldt Bologna als DE ontmoe- tingsplaats voor Italianen, Midden en Oost- Europeanen uit de medische sector om zaken te doen.

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

Recente artikelen