Groningse Rebekka Visser beste verloskundige van Nederland

Array

Groningse Rebekka Visser wint Libelle’s Gouden Ooievaar
Voor de zevende keer reikt Libelle een Medische Award uit aan iemand met bijzondere verdiensten in de zorg. Dit jaar aan de beste verloskundige van Nederland. De Groningse Rebekka Visser, van vroedvrouwenpraktijk Springtij in Usquert, ontving de meeste stemmen van de lezers.

“Libelle is voor haar lezeressen een betrouwbare bron van informatie over gezondheid. Met Libelle’s Medische Award willen we laten zien, ook richting de medische sector, dat wij dit heel serieus nemen,” zegt adjunct-hoofdredacteur Maureen Belderink. “De prijs is bestemd voor een bijzonder persoon of bijzondere instelling in de zorg van wie onze lezers vinden dat hij of zij onderscheidend is. Daarbij kijken we vooral naar gebieden waar veel vrouwen mee te maken krijgen.”

Na de gynaecoloog (Gouden Eendebek), huisarts (Gouden Stethoscoop), mammapoli (Gouden Borstbeeld), psycholoog (Gouden Divan), verpleegkundige (Gouden Croc) en cardioloog (Gouden Hart) is met de Gouden Ooievaar dit jaar de verloskundige aan de beurt. Maureen Belderink: “Op libelle.nl werd de afgelopen weken enthousiast gestemd en gereageerd op de drie genomineerde verloskundigen. Het was al heel snel duidelijk dat dit onderwerp ontzettend leeft.”

Tot in het ziekenhuis
Winnares Rebekka Visser (42) werd genomineerd in de categorie bijzondere samenwerkingen omdat zij haar clienten bij de bevalling tot ín het ziekenhuis begeleidt. Vanuit haar praktijk Springtij in Usquert (Groningen) zegt ze: “Ik had nooit verwacht dat ik hiervoor in aanmerking zou komen, zowel de nominatie als de prijs verrasten mij enorm! Ik vind het fantastisch om te merken dat iets waar ik me hard voor maak kennelijk zo leeft onder de mensen die hebben gestemd. Een bevalling kun je maar één keer doen. Ik hoop dat meer vrouwen zich durven uit te spreken bij de verloskundige en de gynaecoloog, zodat ze tevreden op hun bevalling kunnen terugkijken.”

Alle drie kanjers
Ook de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) reageert deze week in een achtergrondartikel in Libelle verheugd op de Gouden Ooievaar. Voorzitter Angela Verbeeten: “De genomineerde verloskundigen zijn alle drie kanjers op hun terrein, maar zoals zij lopen er veel professionals rond in Nederland. Geweldig dat daar nu veel meer mensen kennis mee maken.” Naast Rebekka Visser werden verloskundige Irene Veringa genomineerd in de categorie pijnbestrijding en Margrietta Engel, van de Extra Zorg Poli van het Flevo Ziekenhuis, vanwege haar resultaten in achterstandswijken. In totaal werd 6194 keer gestemd op www.libelle.nl

Eerdere winnaars
Eerdere winnaars van Libelle?s Medische Award waren tot nu toe: Bert Alberda (beste gynaecoloog, 2005), Sylvie Lo Fo Wong (beste huisarts, 2006), Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (beste mammapoli, 2007), Aly van Geleuken (beste psycholoog, 2008), Sandra Dijkstra en Willie van den Berg (beste verpleegkundigen, 2009) en Angela Maas (beste cardioloog, 2010).

In Libelle 47 van deze week lees je alles over de Gouden Ooievaar.

Foto: Dirk-Jan van Dijk


Bron: Sanoma

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen