Kraamcentrum Thebe | Olivijn opent in het TweeSteden ziekenhuis

Array

Zaterdag 3 december a.s. opent kraamcentrum Thebe | Olivijn haar deuren voor het publiek. Thebe | Olivijn is een uniek kraamcentrum binnen de muren van het ziekenhuis dat tot stand gekomen is door een intensieve samenwerking tussen Thebe en het TweeSteden ziekenhuis. Dit samenwerkingsverband is uniek in Nederland. Thebe | Olivijn heeft tien kraamsuites en bevindt zich in het Moeder en Kindcentrum van het TweeSteden Ziekenhuis. Thebe | Olivijn werkt samen met alle verloskundigen in de regio.

In een vleugel op de tweede verdieping van het ziekenhuis wordt nu de laatste hand gelegd aan 10 luxe eenpersoonssuites. Moeders die in het ziekenhuis bevallen en nog wat langer ter observatie moeten blijven, kunnen hier de eerste dagen in alle rust en veiligheid doorbrengen. Maar ook moeders zonder medische indicatie, maar die het prettig vinden nog wat langer binnen een veilige omgeving te blijven en 24 uur per dag zorg te krijgen, zijn hier van harte welkom. Ook de partners kunnen bij moeder en kind op de kamer verblijven.

“Thuis in het ziekenhuis”, luidt dan ook het motto van Thebe | Olivijn. Ervaren kraamverzorgenden van Thebe | Kraamzorg verlenen hier de eerste zorg en ondersteuning. De artsen van het ziekenhuis blijven de medische begeleiding onder hun hoede houden. Ook eerstelijns verloskundigen spelen hier een belangrijke rol.

Naadloze overgang
Met de komst van Thebe | Olivijn beschikt het TweeSteden ziekenhuis over hèt centrum in Midden-Brabant waar na de bevalling, onder begeleiding van professionals van het TweeSteden ziekenhuis, Thebe | Kraamzorg en verloskundigen, uitstekende zorg in een huiselijke setting wordt verleend. Voor hun clienten is nauwelijks merkbaar dat zij te maken hebben met verschillende zorgaanbieders.

‘Naadloze overgang’ is het sleutelwoord en de verregaande samenwerking tussen gynaecologen, verloskundigen en kraamzorg is een belangrijke stap in dit traject. Alle verzorging, verpleging en medische zorg die vrouwen tijdens de bevalling en kraamperiode nodig hebben, worden onder één dak georganiseerd. Hierdoor wordt de ontschotting gerealiseerd en de continuïteit van zorg gegarandeerd.

Family centered care concept
De professionele zorg voor moeder en kind is een van de speerpunten van het TweeSteden ziekenhuis. Het ‘family centered care concept’ staat hierbij centraal; dit houdt onder andere in dat moeder en kind bij elkaar verblijven en door dezelfde verpleegkundige/kraamverzorgende worden verpleegd. Door een vergaande samenwerking willen het TweeSteden ziekenhuis en Thebe | Kraamzorg hun sterke punten verder bekrachtigen.

Er ligt de wens om moeder en kind tijdens de zwangerschap, geboorte en kraambed een nog betere verzorging, verpleging en ruime aandacht te bieden. Daarnaast wordt door een intensievere samenwerking ook invulling gegeven aan het overheidsbeleid dat gericht is op efficientie en meer samenhang in de keten.

Open dag
Op zaterdag 3 december is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen in Thebe | Olivijn. Van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn de deuren geopend. Naast rondleidingen in Thebe | Olivijn zijn er ook allerlei standjes met nuttige informatie en leuke hebbedingetjes voor tijdens de zwangerschap en in de kraamtijd. Voor kinderen is er ook volop te doen, zoals de aanwezigheid van Sinterklaas en zijn Pieten.

Thebe | Olivijn vindt u in het Moeder en Kindcentrum van het TweeSteden ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan in Tilburg.

Recente artikelen