Groot-Brittannië: eigen onderzoek naar PIP borstimplantaten

Array

Groot-Brittannie gaat eigen onderzoek doen naar de borstimplantaten van het Franse bedrijf Poly Implants Prothèses. Dat heeft de Britse minister van Volksgezondheid Andrew Lansley bekendgemaakt. Siliconenimplantaten van het inmiddels failliete Franse bedrijf zijn in veel landen van de markt gehaald, omdat ze kunnen scheuren. Ongeveer 40.000 Britse vrouwen hebben de implantaten van het Franse bedrijf. Wereldwijd zijn er zo’n 300.000 verkocht.Groot-Brittannie had als een van de weinige Europese landen nog niet gereageerd op de kwestie. Maar nu er steeds meer Britse vrouwen zich melden met lekkende siliconenborsten, wil Lansley meer duidelijkheid. Volgens hem spreken veel berichten elkaar tegen en moet er onderzoek naar de gevallen komen.

De Britse minister heeft een aantal wetenschappers gevraagd een onderzoek te starten. Over een week zullen ze met hun resultaten naar buiten komen.  De Britse minister raadt net als het Nederlands ministerie van VWS vrouwen met implantaten van Poly Implants Prothèses aan naar hun huisarts of chirurg te gaan als ze zich ongemakkelijk voelen. De siliconen die het Franse bedrijf gebruikte, zijn geproduceerd zonder de veiligheidsregels in acht te nemen en kunnen schadelijk zijn als ze in het lichaam terechtkomen. Er waren geruchten dat de vrijkomende stof kankerverwekkend zou zijn, maar dat is niet aangetoond.

In Nederland zijn ze bij ongeveer duizend vrouwen ingebracht. De Nederlandse autoriteiten adviseren terug naar de kliniek te gaan, waar gekeken wordt of de siliconen er direct uit moeten of later kunnen worden verwijderd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen