Symposium ‘Geef nooit op?

 Symposium ‘Geef nooit op? Doorbehandelen in de laatste levensfase’ tijd locatie
Dankzij de moderne geneeskunde gaan veel mensen minder snel dood. We zijn met zijn allen gezonder en leven langer. Geneeskunde is goed in het wegschuiven van de dood, vaak met agressieve interventies. De keerzijde is dat patienten meer ziekten tegelijk hebben en als gevolg daarvan meer medicatie gebruiken en behandelingen ondergaan.

Patienten vechten voor hun leven, vaak ook nog als ze weten dat het overlijden nadert. Maar ook voor artsen is het niet altijd eenvoudig om tijdig te zeggen dat een patient ook kan overwegen te stoppen met behandelen. In juni gaat de KNMG in debat over de mechanismes in de zorg die ervoor zorgen dat artsen te lang doorbehandelen in de laatste levensfase. Ook wordt bediscussieerd wat we hieraan kunnen doen.

Datum 14 juni 2012
onderwerp Symposium ‘Geef nooit op? Doorbehandelen in de laatste levensfase’

Thema’s:
* Wie voert de regie, de arts of de patient?
* Curatie tot het bittere eind?
* Geld speelt geen rol

Voor meer informatie: zie site KNMG