‘Baby’s met borstvoeding huilen meer’

Array

Baby’s die borstvoeding krijgen huilen meer en zijn over het algemeen prikkelbaarder dan baby’s die flesvoeding krijgen. Dat meldt de BBC.

Britse experts van de Medische onderzoeksraad in het Verenigd Koninkrijk zeggen dat nieuwe moeders hierop gewezen moeten worden. Baby’s die flesvoeding krijgen lijken vaak meer tevreden, maar de onderzoekers benadrukken dat borstvoeding nog altijd het beste is.

Ze hopen dan ook als ouders meer realistische verwachtingen hebben dat vrouwen het langer volhouden om borstvoeding te geven. Het grootste deel van de Britse vrouwen begint met borstvoeding, maar twee derde stopt binnen een paar maanden. Het advies luidt baby’s zes maanden lang exclusief borstvoeding te geven.

Vaak geven vrouwen aan te stoppen met borstvoeding, omdat hun baby niet tevreden lijkt met alleen borstvoeding. Ze zien de prikkelbaarheid van hun baby als negatief signaal.

Maar humeurigheid is volkomen normaal bij baby’s en hun enige manier om te communiceren. Vaak wordt het huilen ook verkeerd begrepen en hebben ze geen honger, maar zijn ze moe.

Overvoed
Volgens de experts lijken flesvoedingsbaby’s gelukkiger, maar zijn ze vaak overvoed en komen ze te snel aan. Net als volwassenen eten ze omdat eten een ontspannende werking heeft.

Voor de studie werden 300 moeders gevraagd naar het temperament en huilgedrag van hun baby. Hiervan kregen 137 baby’s exclusief borstvoeding, 88 kregen alleen flesvoeding en 91 kregen een mix van borst- en flesvoeding.

De onderzoekers concludeerden dat borstgevoede baby’s een ‘uitdagender temperament’ hebben en meer huilen.

Bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen